Σχετικά με μας

Σχετικά με μας

Η επιχείρησή μας ιδρύθηκε το 1970 και βρίσκεται στα Μακρίσια του Ν. Ηλείας. Εδώ και τρεις γενιές, με γνώμονα την αγάπη και το μεράκι συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στην επεξεργασία ελαιοκάρπου και παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Η πρώτη μας επαφή έγινε το 1970 με την παραγωγή του ελαιολάδου να γίνεται σε υδραυλικά πιεστήρια.
Το 1985 γίνεται αναβάθμιση των μηχανημάτων με νέου τύπου που βασίζονται στη φυγοκέντριση των τριών φάσεων.
Από το 2007 μεταφερθήκαμε στις νέες εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται στην είσοδο του δ.δ Μακρισίων και περιλαμβάνουν μεταλλικά κτίρια επιφάνειας 400 τ.μ.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τον κύριο χώρο του ελαιοτριβείου όπου υπάρχουν οι γραμμές επεξεργασίας του ελαιοκάρπου και παραγωγής ελαιολάδου, ανοξείδωτες δεξαμενές συλλογής και αποθήκευσης ελαιολάδου, χώρους γραφείων και βοηθητικούς χώρους.
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός της επιχείρησης αναβαθμίστηκε το 2011 και κατά τη διάρκεια της παραγωγής εφαρμόζεται το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων κατά ISO 22000: 2005.

Στο ελαιοτριβείο μας λειτουργούν δύο υπερσύγχρονες μονάδες οικολογικής επεξεργασίας ελαιοκάρπου του ιταλικού ομίλου PIERALISI και λειτουργεί με το σύστημα των δύο φάσεων χωρίς προσθήκη νερού.

Το φυγοκεντρικό σύστημα των δύο φάσεων δεν προσθέτει νερό, παρά μόνο κατά την εκκίνηση της διαδικασίας. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν μειώνει την ποσότητα των φυσικών αντιοξειδωτικών στο ελαιόλαδο που οδηγεί σε ισχυρή αντοχή του στην αυτοοξείδωση.

Δείτε βίντεο με την διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου στο Ελαιοτριβείο μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με εμάς και τα προϊόντα μας ή ενδιαφέρεστε για συνεργασία ή και για επίσκεψη στους χώρους μας. Απλά συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.